Zomerideeën voor het inrichten van tuinen

Tijdens het tuinseizoen brengen de mensen steeds meer tijd in de frisse lucht door. De tuin wordt een plaats die afstand schept van het stressvolle dagelijkse leven. Met een paar tips kun je je tuin voor de zomer opnieuw inrichten en er een oase van welzijn van maken. In de tuin thuis kun je alles naar eigen smaak en behoefte ordenen en planten.

Creëer ruimte om te ontspannen

Hoe mooi werken en planten in de tuin ook is, comfortabel zitten is essentieel voor een aangenaam verblijf. Daarom moet je je tuinstoelen en andere meubels grondig schoonmaken. Zo nodig moeten ze vervangen worden of opgefrist met een likje verf. Het is belangrijk dat de bekleding niet platgedrukt wordt.

Anders moet je afscheid nemen van oude meubels en plaats maken voor nieuwe. Kussens in zomerse kleuren die op de stoelen of de tuinlounge gelegd worden, dienen als visuele blikvangers en geven de omgeving niet alleen meer frisheid, maar vooral meer comfort.

Het is ook de moeite waard een kijkje te nemen op het terras. Als de houten vlonders in jaren vorderen, moeten ze of vervangen of bijgewerkt worden.

De houten vlonders kunnen naar behoefte geschuurd en gelakt worden. Kies je een nieuwe kleur, dan geef je het terras een geheel nieuwe aanblik.

Misschien plan je in de zomer een groter project. Een tuinhuisje biedt plaats aan allerlei voorwerpen, maar kan ook voor allerlei andere doeleinden gebruikt worden.

Omdat je in de zomer veel tijd in de tuin doorbrengt, is het de moeite waard textiel te kopen. Dekens, bijvoorbeeld, kunnen gebruikt worden om warm te blijven op koele zomeravonden. Vloerkleden voor buiten zijn een eenvoudige en doeltreffende manier om de zithoek een huiselijke en uitnodigende sfeer te geven.

Het zit allemaal in de details

De milde temperaturen in de avonduren in de zomer nodigen uit tot gezellige uurtjes op het terras. Buitenverlichting is daarom onmisbaar.

Solar armaturen voor het terras of tuinpaden geven niet alleen licht, maar scheppen ook een gezellige sfeer. Plantenbakken en andere containers in zomerse kleuren geven een tropisch tintje aan de tuin.

Deze kunnen nieuw gekocht worden of bestaande containers kunnen met een geschikte kleur beschilderd worden. Kleine details maken een groot verschil.

Tuin Waterval in de tuin min

Waterval in de tuin!

De zomer is het seizoen om zwembaden in je eigen tuin te installeren. Zo kun je je op warme dagen verfrissen en je een uitstapje naar het buitenzwembad besparen. Je kunt een whirlpool combineren met een binnensauna, die bij veel aanbieders beschikbaar zijn.

Er zijn ook verschillende zwembadsystemen verkrijgbaar die de droom van een eigen zwembad in de tuin mogelijk maken.

De kosten variëren naar gelang van de omvang van de eigen bijdrage en het poolmodel. Je kunt een zwembad in je tuin opzetten met aanzienlijk minder kosten en moeite. Het oppervlak moet vlak zijn en vrij van gaten of vuil.

Een beschermende laag beschermt het zwembadmateriaal en egaliseert de druk op het plastic. Vloervlies is geschikt voor dit doel. Als je een zwembad buiten wilt zetten, moet je wachten tot na de laatste vorst. In de regel kun je je tuin in mei met een zwembad uitrusten.

Tuin Privacy schermen scheppen privacy

Privacy schermen scheppen privacy

Omdat je meer tijd buiten doorbrengt, moet je bijtijds aan een privacy scherm denken. Op deze manier kun je nieuwsgierige blikken van buitenaf vermijden en je privacy beschermen.

Er zijn veel materialen voor dit doel beschikbaar. Een privacy scherm van hout of bamboe heeft een overtuigende natuurlijke uitstraling. Zo nodig kan het rond het hele eigendom getrokken worden of alleen afzonderlijke gebieden bedekken.

Een stenen muur of een heg zijn ook geschikt om de privacy te beschermen. Een scherm schermt dan kleine gebieden af, zoals het terras.

Met een paar kleine veranderingen kun je je tuin een zomerse en frisse aanblik geven. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende ruimte creëert voor buitenrecreatie.

En denk van tevoren al na over het beschermen van jezelf tegen nieuwsgierige blikken. 😀

Bevalt dit artikel?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.