5 goede redenen om een maairobot te kopen

maaimachine-te-kopen

Of het nu gaat om kleine of grote gazons – veel tuinbezitters brengen veel tijd door met maaien en vinden dit tuinwerk vervelend en vermoeiend. Als u nog steeds niet zonder een goed onderhouden gazontapijt wilt, kan een maairobot u helpen. Hier zijn de beste redenen waarom een aankoop zeker de moeite waard is Een maairobot heeft vele voordelen – wij vertellen u de beste redenen voor een aankoop.

1. De prijs – op de lange termijn een rendabele grasmaaier

Als u overweegt om een maairobot te kopen, kent u waarschijnlijk de prijscategorieën. De kleine helpers zijn niet goedkoop – maar ze doen zo’n efficiënt werk dat de kosten voor u zeker de moeite waard zullen zijn.

De elektriciteit die nodig is om de robot op te laden kost veel minder dan de brandstof voor een conventionele grasmaaier – of zelfs een grasmaaier-tractor. Als het mes moet worden vervangen, kunt u dat zelf – voorzichtig – met de robotmaaier doen, terwijl een grasmaaier hiervoor vaak naar een werkplaats moet worden gebracht.

2. Geweldige tijdbesparing – zet je voeten omhoog!

Vooral op grote gazons en familiepercelen is het maaien met een conventionele maaier vaak een echte marteling – en een ongelooflijk tijdrovende bezigheid. Met een maairobot hoeft u slechts een minimum aan tijd te besteden: u hoeft niet voorzichtig en langzaam langs grensstenen of speeltoestellen te maaien, u hoeft de grascontainer niet om de vijf minuten te legen – u hoeft helemaal niets te doen, behalve de robot met een druk op de knop aan te zetten.

3. Minder moeite, minder lawaai

Het is niet alleen op oudere leeftijd dat mensen niet graag zonder een goed gemaaid gazon zitten. Veel oudere tuinbezitters zijn ook vaak fysiek niet in staat om het gazon zelf te onderhouden. In beide gevallen is de robot uw vriend en neemt hij u het inspannende maaiwerk uit handen. Veel modellen maaien zelfs op hellingen met een helling van 25% en meer zonder problemen.

Bovendien worden u en uw buurman ’s morgens vroeg niet gewekt door een gazonrobot – de kleine machines zijn extreem stil en maken in het beste geval alleen maar een kolkend geluid.

4. Altijd een goed onderhouden gazon

Een maairobot is geprogrammeerd om regelmatig te maaien. Daarom doet het zijn werk niet alleen wanneer het dringend nodig is, maar ook regelmatig. Dit bevordert een gelijkmatige en gezonde groei van het gazon. De grasplanten worden dichter en veel onkruid wordt verdrongen door de korte en frequente maaibeurt. Al na enkele weken zie je hier de eerste verbeteringen en glanst er een gelijkmatig en goed onderhouden gazon in de buurt.

Tuin robot mower 3403793 1280

5. Nauwelijks kosten voor accessoires

Een maairobot heeft niet veel nodig – alleen een stroomaansluiting en misschien een geschikte garage om hem te beschermen tegen het weer. Zulke maairobotgarages zijn in allerlei uitvoeringen te vinden – van eenvoudige houten constructies tot kleine plastic onderkomens tot regelrechte minigarages met rolhekken, alles is hier mogelijk.

Over accessoires gesproken: U zult ook minder geld moeten uitgeven aan gazonmeststoffen. Omdat maairobots slechts kleine hoeveelheden maaisel produceren, vallen deze als voedingsrijke mulch terug op het gras, waardoor ze ongemerkt verrotten en zo hun effect als bijzonder rendabele en organische meststof voor u ontwikkelen.

De beste maairobots in vergelijking

Als je eenmaal hebt besloten om een grasmaaier robot aan te schaffen, ontbreekt alleen nog het juiste model. Afhankelijk van de grootte van de woning, de locatie en de gewenste functies is de selectie soms groot en verwarrend.

Bevalt dit artikel?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.