5 Goede redenen om een robotmaaier te kopen

redenen om een robotmaaier te kopen

Of het gazon nu klein of groot is, veel tuineigenaars besteden veel tijd aan maaien en vinden dit tuinkarwei vervelend en vervelend. Maar als u toch geen goed onderhouden gazontapijt wilt missen, kan een robotmaaier de oplossing zijn. Hier zijn de beste redenen waarom een aankoop zeker de moeite waard is.

De prijs – een kosteneffectieve grasmaaier op lange termijn

Iedereen die overweegt een robotmaaier aan te schaffen, is waarschijnlijk bekend met de prijsklassen. De kleine helpers zijn niet goedkoop – maar ze doen hun werk zo efficiënt dat de prijs het u zeker waard zal zijn

De elektriciteit die nodig is om de robot op te laden, kost veel minder dan de benzine voor een conventionele grasmaaier – of zelfs een grasmaaiertractor. Als u ooit het mes moet vervangen, kunt u dat zelf doen – voorzichtig – met de robotmaaier, terwijl een grasmaaier hiervoor vaak naar een werkplaats moet worden gebracht.

Geweldig tijdsbesparing. Leg je voeten omhoog!

Vooral voor grote gazons en familie-eigendommen is het maaien met een conventionele maaier vaak een echte last – en een ongelooflijk tijdrovende bezigheid. Met een robotmaaier bent u slechts een minimale hoeveelheid tijd kwijt: u hoeft niet voorzichtig en langzaam langs grensstenen of speeltoestellen te maaien, u hoeft niet om de vijf minuten de grasbak te legen – u hoeft helemaal niets te doen, behalve de robot met één druk op de knop aanzetten.

Minder moeite, minder lawaai

Het is niet alleen op oudere leeftijd dat je niet graag zonder een netjes gemaaid gazon zit. Veel oudere tuinbezitters zijn vaak ook fysiek niet meer in staat om het gazon zelf te onderhouden. In beide gevallen is de robot uw vriend en neemt hij het zware maaiwerk over. Veel modellen maaien zelfs hellingen met een helling van 25% of meer zonder problemen.

Bovendien zullen noch u, noch uw buurman ’s morgens vroeg gewekt worden door een robotmaaier – de kleine machines zijn uiterst stil en maken alleen een zoemend geluid.

Altijd een goed onderhouden gazon

Een robot grasmaaier is geprogrammeerd om regelmatig te maaien. Het doet zijn werk dus niet alleen wanneer het dringend nodig is, maar ook regelmatig. Dit bevordert een gelijkmatige en gezonde groei van het gazon. De grasplanten groeien dichter en veel onkruid wordt onderdrukt door het korte en frequente maaien. Al na enkele weken ziet u de eerste verbeteringen en schittert u in de buurt met een egaal en goed onderhouden gazon.

Nauwelijks kosten voor accessoires

Een robotmaaier heeft niet veel nodig – alleen een stroomaansluiting en misschien een geschikte garage om hem te beschermen tegen de elementen. Dergelijke robotmaaiergarages vindt u in allerlei uitvoeringen – van eenvoudige houten constructies tot kleine kunststof onderkomens tot regelrechte minigarages met oproldeuren, alles is hier mogelijk.

Nu we het toch over accessoires hebben: U zult ook minder geld hoeven uit te geven aan gazonmest. Aangezien robotmaaiers altijd slechts kleine hoeveelheden maaisel produceren, valt dit als een voedselrijke mulch op het gras terug, rot het ongemerkt weg en ontplooit het zo zijn werking als een bijzonder rendabele en biologische meststof voor u.

De beste robotmaaiers in vergelijking

Als u eenmaal hebt besloten een robotmaaier te kopen, is het enige wat nog ontbreekt het juiste model. Afhankelijk van de grootte van het pand, de locatie en de gewenste functies, is de keuze soms groot en verwarrend. In onze robotmaaier test en vergelijking 2021 vindt u de beste toestellen in een overzichtelijke tabel inclusief prijsvergelijking, waarbij u zelfs kunt filteren op basis van verschillende criteria. Zo vindt u in een mum van tijd de robot die het best bij u past.

Bevalt dit artikel?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.