Bosch UniversalChain – 2 Nieuwe elektrische kettingzagen

Bosch UniversalChain

Snel, schoon, veilig en comfortabel zagen: Met de UniversalChain 35 en 40 lanceert Bosch twee nieuwe kabelgebonden kettingzagen met een bladlengte van respectievelijk 35 en 40 centimeter – en richt zich op bedieningsgemak en veiligheid.

Bosch UniversalChain

Beide zagen bieden een nieuw ontwerp met een zijdelingse olietank voor kettingsmering. In vergelijking met kettingzagen met een opening aan de achterkant van de machine kan de olie gemakkelijker en schoner worden afgevuld. Het oliefilter bevindt zich op de bodem van de tank. De olie kan schoon naar binnen stromen en loopt niet meer weg.

Een speciaal ontwikkelde schroefdraad zorgt ervoor dat de kap van de Bosch UniversalChain met slechts twee tot drie omwentelingen kan worden aan- en afgeschroefd. De ketting wordt automatisch gesmeerd. Met olie besmeurde, gladde handgrepen en vuile zaagbladen behoren nu tot het verleden.

Universele elektrische kettingzagen

Het maakt niet uit of balken of boomstammen tot brandhout moeten worden verwerkt, of takken of kleine tot middelgrote bomen schoon moeten worden gekapt of oude tuinschermen moeten worden verwijderd. De elektrische kettingzagen van Bosch zijn eenvoudig te bedienen en te manoeuvreren. De ketting zorgt samen met het automatische smeersysteem en een krachtige 1.800 Watt motor met een kettingsnelheid van twaalf meter per seconde voor een hoog zaagvermogen.

Met het Bosch SDS systeem kan de ketting in slechts enkele stappen worden gespannen, afgesteld en onderhouden, zonder dat er gereedschap nodig is. Een symbool op het zwaard geeft de montagerichting van de ketting aan. Voor extra controle en veiligheid zorgt een stevige handbescherming met geïntegreerd terugslagslagsysteem voor extra veiligheid: de terugslagbescherming stopt de zaag onmiddellijk in geval van vastlopen om de gebruiker te beschermen.

Het nieuwe productdesign van de UniversalChain-kettingzagen met een duidelijke en uitgebalanceerde vormgeving, gereduceerde bedieningselementen en een geruisloos silhouet zorgt voor een optimaal bedieningscomfort. De complete uitrusting van de kettingzagen en hun lage gewicht zijn ontworpen om het zagen zo eenvoudig mogelijk te maken.

De Bosch kettingzagen UniversalChain 35 en UniversalChain 40 zijn per direct leverbaar.

Tuin 1357190

Bevalt dit artikel?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen.

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.