NIEUW!Binnenkort beschikbaar: Beste Huis & Tuin Aanbiedingen!

Raadgever

Gazonverzorging in de zomer

1 Mins read

In de zomer heeft het gazon veel zorg nodig om groen en gezond te blijven.

U was op vakantie en kon uw gazon enkele weken niet maaien? Het zogenaamde vegetatiepunt van de grasspriet bevindt zich ongeveer halverwege de grasspriet. Dit betekent dat het in de meeste gevallen boven de maailengte ligt die u op uw maaier hebt ingesteld. Lees onze tips voor het maaien na uw vakantie.

Het bereiken van de optimale gazonlengte

Na uw vakantie is het daarom niet raadzaam om het gazon in één keer tot de gebruikelijke lengte in te korten. Om de ideale lengte van het gras, die ongeveer 2,5 tot 3 centimeter bedraagt, van uw decoratieve gazon te bereiken, zijn meestal meerdere werkstappen nodig. Houd er ook rekening mee dat de grasplanten in de schaduwrijke omgeving van uw tuin en in de herfst meer grasveld nodig hebben vanwege de afnemende intensiteit van het zonlicht. Hier moet u het gazon ongeveer 2 cm hoger laten liggen.

Volg de “1/3-regel” bij het maaien van het gazon

De zogenaamde “eenderde-regel” is een goed referentiepunt. Maai het gazon zodat u nooit meer dan een derde van het bladoppervlak maait bij de eerste bewerking. Omdat het relatief lang duurt voordat de grasspriett zich herstelt, biedt u uw gazon de mogelijkheid om nieuwe zijscheuten te ontwikkelen en nieuwe te laten ontkiemen door het vegetatiepunt in stand te houden.

Dit maakt het gazon dichter en voorkomt dat het gemakkelijk in de zon verbrandt. Geef uw gazon wat tijd vrij zodat het nu langzaam kan wennen aan de “oude” maaihoogte.

Het moet echt niet moeilijk zijn om dit te doen, en dus eigenlijk een mooi gazon gegarandeerd in de zomer toch?

Related posts
Raadgever

Tuinkruiden als natuurlijk geneesmiddel voor planten

4 Mins read
Verzwakte bloemen, slechte vaste planten en de kersenboom vol bladluizen – in plaats van naar dure chemicaliën te grijpen, zijn er betere…
Raadgever

5 Goede redenen om een robotmaaier te kopen

2 Mins read
Of het gazon nu klein of groot is, veel tuineigenaars besteden veel tijd aan maaien en vinden dit tuinkarwei vervelend en vervelend….
Raadgever

7 tips voor dierenwelzijn in de tuin

3 Mins read
Wilde kruidenweiden, wetlands en andere kleine tuinbiotopen dragen in geringe mate bij tot de bescherming van soorten. Hiervoor hoeft de volkstuinder niet…