Wat je moet weten over kamerplanten!

kamerplanten

Planten zijn meestal sobere kamergenoten en geven als kamerplant in gesloten ruimtes bijvoorbeeld automatisch een gevoel van comfort. Die op zoek is naar een plant, maar op bepaalde factoren moet letten, zodat hij ook vrij lang plezier heeft in zijn, nieuwe kamergenoot.

De juiste locatie van de fabriek

Of het nu buiten of binnen is, de doorslaggevende factor voor de keuze van de plant is de plaats waar deze later zijn plaats zal vinden. Als je bijvoorbeeld een volledig zonnige plek beschikbaar hebt voor de plant, zijn verschillende soorten vaste planten die ook in de steppe groeien geschikt voor de buitenruimte.

Als de plaats voor de plant nogal donker en vochtig is, zoals een kleine badkamer, zijn klimop of monocots de juiste keuze.

Voorzichtig met giftige planten

Vooral kattenbezitters weten het, met veel plezier knabbelt de Stubentiger zo aan de hangende plant en braakt kort daarna. Als u een kat thuis heeft, moet u nooit oleander, klimop, varens, orchideeën, kerstrozen of lelies (als snijbloemen) in huis hebben of ze in ieder geval zo plaatsen dat de kat geen kans heeft om bij de plant te komen.

Natuurlijk zijn er ook veel planten die niet giftig zijn voor katten, zoals groene lelie, kokospalm, Kentia-palm, mand marante, hibiscus en rubberboom.

Tuincentrum of ijzerhandel?

De planten zijn nu niet alleen verkrijgbaar bij de plaatselijke tuinman, maar ook bij supermarkten en bouwmarkten. Het moet echter duidelijk zijn dat de kwaliteit in supermarkten of bouwmarkten zelden in de buurt komt van de kwaliteit van de kwekerij of het tuincentrum.

Natuurlijk heeft dit ook zijn prijs, niet zelden zijn planten of tuinbloemen van een kwekerij of tuincentrum iets duurder, maar in ruil daarvoor krijgt u meestal goederen van hogere kwaliteit met meer bloemknoppen, groener en krachtiger blad, evenals deskundig deskundig advies op verzoek.

Bevalt dit artikel?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.