WELKOM

Tuin & Huis eigenaren inspireren om alles een beetje mooier te maken rondom jouw huis.

Nieuws

Accu-aangedreven tuingereedschap wordt steeds populairder

kabel of oplaadbare accu
TuinTuin

Waar hobbytuiniers vroeger kozen tussen elektrische en benzine aangedreven apparaten, is de vraag vandaag de dag meer: met kabel of oplaadbare accu? Met de vooruitgang van de accutechnologie is de moderne gazon-, haag- en boomverzorgingsapparatuur concurrerend geworden en combineert het de voordelen van elektrisch en benzine aangedreven tuingereedschap.

Batterij-aangedreven apparaten worden hier steeds aantrekkelijker. Ze kunnen flexibel worden gebruikt en zijn nu ook krachtig. Met name de laadcapaciteit is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen, zodat bijvoorbeeld grote gazons nu met één acculading kunnen worden gemaaid.

Omdat ze ook de voordelen van elektrische en benzine aangedreven apparatuur combineren, worden accu aangedreven tuingereedschappen steeds interessanter. In vergelijking met bekabelde modellen zijn ze flexibeler in gebruik en tegelijkertijd lichter en vooral stiller dan benzinemachines. De onderhoudsinspanning is ook verhoudingsgewijs lager.

Tot de meest populaire accu-aangedreven tuingereedschappen behoren

  • Accu grasmaaier
  • Accu heggenscharen
  • Accu aangedreven bladblazers
  • Accu kettingzagen
  • Accu gazontrimmers
  • Accu hogedrukreiniger

Uniform batterijsysteem bespaart kosten

Ook op het gebied van de platformtechnologie wordt verdere vooruitgang geboekt. Hoewel er in het verleden veel fabrikanten van tuingereedschap zijn geweest waar de accu’s in verschillende gereedschappen konden worden gebruikt, is het eerste uniforme accusysteem van GARDENA & Bosch pas sinds kort verkrijgbaar. Dit maakt het mogelijk om de lader en de batterij afzonderlijk aan te schaffen en deze effectiever te gebruiken in verschillende gereedschappen van verschillende fabrikanten. Hierdoor worden de aanschafkosten van nieuwe apparaten aanzienlijk verlaagd.

Aangezien elk tuingereedschap anders presteert en daarom verschillende accusterkten en -capaciteiten vereist, is het raadzaam om uitgebreide informatie te verkrijgen voordat u tot aanschaf overgaat. Alleen dan kunt u er zeker van zijn dat de batterij geschikt is voor uw gereedschap.

Bevalt dit artikel?

Click on a star to rate it!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Related posts
Nieuws

Oude geneeskrachtige planten zouden nuttig kunnen zijn tegen het coronavirus

Nieuws

Husqvarna CEORA: Maairobot voor oppervlakten tot 50.000 m²

Nieuws

Husqvarna Automower: De maairobot viert zijn 25e verjaardag

Nieuws

Steeds minder egels - Toenemend gevaar van klimaatverandering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.