NIEUW!Binnenkort beschikbaar: Beste Huis & Tuin Aanbiedingen!

Nieuws

Accu-aangedreven tuingereedschap wordt steeds populairder

1 Mins read

Waar hobbytuiniers vroeger kozen tussen elektrische en benzine aangedreven apparaten, is de vraag vandaag de dag meer: met kabel of oplaadbare accu? Met de vooruitgang van de accutechnologie is de moderne gazon-, haag- en boomverzorgingsapparatuur concurrerend geworden en combineert het de voordelen van elektrisch en benzine aangedreven tuingereedschap.

Batterij-aangedreven apparaten worden hier steeds aantrekkelijker. Ze kunnen flexibel worden gebruikt en zijn nu ook krachtig. Met name de laadcapaciteit is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen, zodat bijvoorbeeld grote gazons nu met één acculading kunnen worden gemaaid.

Omdat ze ook de voordelen van elektrische en benzine aangedreven apparatuur combineren, worden accu aangedreven tuingereedschappen steeds interessanter. In vergelijking met bekabelde modellen zijn ze flexibeler in gebruik en tegelijkertijd lichter en vooral stiller dan benzinemachines. De onderhoudsinspanning is ook verhoudingsgewijs lager.

Tot de meest populaire accu-aangedreven tuingereedschappen behoren

  • Accu grasmaaier
  • Accu heggenscharen
  • Accu aangedreven bladblazers
  • Accu kettingzagen
  • Accu gazontrimmers
  • Accu hogedrukreiniger

Uniform batterijsysteem bespaart kosten

Ook op het gebied van de platformtechnologie wordt verdere vooruitgang geboekt. Hoewel er in het verleden veel fabrikanten van tuingereedschap zijn geweest waar de accu’s in verschillende gereedschappen konden worden gebruikt, is het eerste uniforme accusysteem van GARDENA & Bosch pas sinds kort verkrijgbaar. Dit maakt het mogelijk om de lader en de batterij afzonderlijk aan te schaffen en deze effectiever te gebruiken in verschillende gereedschappen van verschillende fabrikanten. Hierdoor worden de aanschafkosten van nieuwe apparaten aanzienlijk verlaagd.

Aangezien elk tuingereedschap anders presteert en daarom verschillende accusterkten en -capaciteiten vereist, is het raadzaam om uitgebreide informatie te verkrijgen voordat u tot aanschaf overgaat. Alleen dan kunt u er zeker van zijn dat de batterij geschikt is voor uw gereedschap.

Related posts
Nieuws

OfficeCube biedt verwarmde kantoorkubussen voor in de tuin

2 Mins read
Nadat de Amerikaanse kantoormeubelfabrikant Autonomous in oktober 2020 zijn Zen Work Pod presenteerde, en waar wij al over hebben geschreven, volgt nu…
Nieuws

Broeden van vogels, verstoord door licht en geluid

2 Mins read
De nachtelijke verlichting in onze steden verstoort het natuurlijke gedrag van veel vogelsoorten. Als gevolg daarvan lijdt vooral de voortplanting eronder, zodat…
Nieuws

Oude geneeskrachtige planten zouden nuttig kunnen zijn tegen het coronavirus

2 Mins read
Mensen zijn al heel lang afhankelijk van de genezende werking van planten bij verkoudheid of griep – of het nu gaat om…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.