Husqvarna CEORA: Maairobot voor oppervlakten tot 50.000 m²

De Zweedse tuingereedschappenfabrikant Husqvarna is een van de toonaangevende leveranciers van maaimachines – vooral in de commerciële gazonverzorging. De Zweden willen nu met de CEORA-maaier voor grote oppervlakten een nieuwe standaard op dit gebied zetten. Uitgerust met moderne EPOS-technologie, kan het gazons tot 50.000 m² volledig autonoom onderhouden.

Begin december nodigde Husqvarna uit voor het 6e Internationale Levende Stadscongres in Zweden. Nadat in de zomer de nieuwe EPOS-technologie werd gepresenteerd, waarmee maaimachines zuiver satellietgestuurd navigeren en geen perimeterdraad meer nodig hebben, werd nu de CEORA gepresenteerd.

Het CEORA is speciaal ontwikkeld voor veeleisende en professionele toepassingen zoals voetbalstadions, parken en andere openbare en commerciële groenvoorzieningen. Er wordt gebruik gemaakt van de EPOS-technologie (Exact Positioning Operating System).

Hierdoor kan het zich binnen virtuele grenzen bewegen die vooraf via app zijn gedefinieerd en op elk moment opnieuw kunnen worden gedefinieerd. Dankzij hoognauwkeurige satellietnavigatie met een nauwkeurigheid van 2 tot 3 centimeter.

Husqvarna legde vooral de nadruk op kostenefficiëntie en veiligheid tijdens de ontwikkeling en beschrijft de gazonrobot voor grote oppervlakken als krachtig, stil en zonder directe uitstoot.

Het CEORA kan ook nog specifieker worden aangepast aan de individuele wensen van de klant door middel van accessoires. Zo kunnen bijvoorbeeld gazonstroken of fairways worden gemaaid of kan de maaimachine worden uitgebreid met een lijnschilder.

Bij gebruik van meerdere modellen kunnen eigenaren hun apparatuur combineren met behulp van de Husqvarna Fleet Services fleet management app. Hierdoor kunnen alle maaimachines tegelijkertijd worden beheerd en gecoördineerd.

Valentin Dahlhaus, Vice President van CSU Green Space Professionals bij Husqvarna, zegt: “We veranderen de commerciële gazonverzorgingsindustrie met deze innovatieve, krachtige en betrouwbare oplossing voor grote oppervlakken.

Zo konden bijvoorbeeld slechts 5 Husqvarna CEORA-maaimachines een oppervlakte van 55 hectare gazon fulltime aan, wat het equivalent is van de totale oppervlakte van New York Central Park. Het gehele draadloze maaisysteem wordt digitaal beheerd en kan op elk moment via de smartphone door landschapsbeheerders worden aangestuurd

Meer informatie over de Husqvarna CEORA is door de fabrikant aangekondigd voor de zomer van 2021. De marktintroductie is momenteel gepland voor 2022.

bron: https://www.husqvarna.com/nl/

Bevalt dit artikel?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen.

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.