Zen Work Pod: Het thuiskantoor voor de tuin

In lijn met de wereldwijde home-office boom veroorzaakt door de Corona pandemie, heeft de Amerikaanse kantoormeubelfabrikant Autonomous zijn Zen Work Pod geïntroduceerd.

De kleine kantoorpod past ook in kleine tuinen en biedt een ongestoorde plek om te werken, niet alleen voor creatieve mensen en zelfstandigen.

Het woord homeoffice ligt momenteel op ieders lippen. In steeds meer sectoren is thuiswerken een onderdeel van het dagelijks leven geworden.

Maar voor velen is thuiswerken problematisch, omdat er vaak niet genoeg ruimte in huis is om ongestoord te kunnen werken. Daarom is de vraag naar alternatieve arbeidsmogelijkheden aanzienlijk toegenomen. Een nieuwe trend is de zogenaamde office pod, die een aparte werkplek mogelijk maakt.

Zen-werkpod: werkplek in de tuin

Terwijl de meeste leveranciers van dergelijke pods zich richten op kameroplossingen in huizen, appartementen en kantoorgebouwen, kiest Autonomous voor een andere aanpak.

Met de Zen Work Pod heeft de fabrikant, die gespecialiseerd is in kantoormeubilair zoals in hoogte verstelbare bureaus en ergonomische bureaustoelen, een klein huisje voor in de tuin geïntroduceerd. Het minikantoor kan worden uitgerust met hoogwaardig autonoom kantoormeubilair zoals een stoel, een bureau en een boekenkast.

Door de scheiding tussen de woning en de werkplek is dit tuinkantoor ontworpen om meer stressvrij en vooral geconcentreerder te kunnen werken.

De achterste buitenwand bestaat uit vier complexe lagen: een staalconstructie, schuimisolatie, een waterdichte beschermlaag en een beklede houtkunststof. Ook binnenin worden verschillende houtmaterialen gebruikt. Volgens de fabrikant is de Pod volledig waterdicht omdat er alleen geschikte materialen worden gebruikt en er verschillende tests zijn uitgevoerd.

Hoewel er in de fabriek geen verwarming of airconditioning is geïnstalleerd, biedt het huisje de mogelijkheid om het zelf achteraf aan te passen. De Zen Work Pod wordt geleverd met volledige bekabeling, zodat deze na de installatie alleen nog maar hoeft te worden aangesloten op de stroomvoorziening in huis.

Over installatie gesproken: De funderingen van de Zen-Pod zijn ontworpen om het gewicht volledig te ondersteunen zonder montage op de grond. Hierdoor is het snel en eenvoudig op te zetten op de grond, beton, grind, het terras of een gazon. Autonoom adviseert een voetafdruk van 4,8 bij 4,8 meter voor de Pod.

De fabrikant geeft vijf jaar garantie op de Zen Work Pod zelf. De meubels daarentegen hebben een kortere garantieperiode.

Vanaf 5.400 dollar voor Amerikaanse klanten

Momenteel kan de Zen-werkpod vooraf worden besteld op de website van Autonomous. De levering is gepland voor het 4e kwartaal van 2020. Voor geïnteresseerden uit de VS kost het minikantoor momenteel tussen de 5.400 en 13.400 dollar.

Na de eerste fase zullen de prijzen dan stijgen tot 14.900 dollar. Levering aan Europa en Nederland is al gepland, maar tot nu toe zijn er nog geen prijzen genoemd.

Bevalt dit artikel?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen.

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.