NIEUW!Binnenkort beschikbaar: Beste Huis & Tuin Aanbiedingen!

Nieuws

GARDENA SILENO minimo: Robotmaaier op instapniveau voor 2021 gepresenteerd

2 Mins read

GARDENA heeft zijn nieuwe producten voor 2021 gepresenteerd. Zo is er een interessante nieuwe toevoeging aan de populaire Robotmaaiers serie: de SILENO minimo. Het is een van de kleinste robotmaaiers uit het huis van GARDENA en is een van de nieuwe Bluetooth-producten die op korte afstand met een smartphone kan worden verbonden en via een app kan worden bediend.

Gardena Sileno Minimo
Nieuw in de GARDENA SILENO-familie: De minimo is een instapmaaier voor kleinere tuinen tot maximaal 500 m² © GARDENA.

Ook voor de kleine of grote tuin: de GARDENA robotmaaiers uit de SILENO-serie zijn verkrijgbaar voor elk formaat grondsstuk. Al meer dan 20 jaar maken de tuingereedschap specialisten robotmaaiers die bijzonder stil en precies werken. Niet voor niets behoren ze tot de populairste robotmaaiers op de markt.

Gardena Sileno 2021 1

Plus- en minpunten

 • Je bedient de robotmaaier met een app via je smartphone of tablet.
 • Met een geluidsniveau van slechts 59 decibel is de robotmaaier zeer stil.
 • De robotmaaier is geschikt voor gazons tot 250 m².
 • De app staat in verbinding met de robotmaaier via Bluetooth waardoor je de maaier alleen binnen een bepaalde afstand van de robotmaaier met de app bedient.

Compacte robotmaaier voor kleine oppervlakten

De nieuwe SILENO minimo zal beschikbaar zijn in twee versies: voor 250 en 500 vierkante meter. Het laadstation kan flexibel in de tuin worden geplaatst, wat de installatie vereenvoudigt. Het is ook geschikt voor gebruik in de winter. Zoals u van de SILENO-modellen gewend bent, moet de minimo ook heel rustig werken en zonder problemen open ruimtes en smalle doorgangen kunnen maaien. Dit wordt gewaarborgd door de CorridorCut-functie, die smalle doorgangen en dode uiteinden detecteert vanaf een breedte van 60 centimeter.

Zelfs in 2021 zal GARDENA geen afscheid kunnen nemen van de grensdraad: De SILENO minimo oriënteert zich, net als alle GARDENA maairobots, via een kabel die het hele maaigebied definieert. Omdat de robotmaaiers ook in de regen kunnen rijden, kan vervuiling niet altijd worden uitgesloten. Het is dan ook een voordeel dat er met een tuinslang gereinigd kan worden.

Bediening via Bluetooth

Nieuw is de mogelijkheid om de robotmaaier via Bluetooth aan te sturen. Dit betekent dat de SILENO minimo, naast verschillende producten uit het Besproeiingsprogramma van Gardena, een van de nieuwe GARDENA Bluetooth-producten is die voor 2021 zijn aangekondigd. De bijbehorende Bluetooth-app zal beschikbaar zijn voor Android en iOS. De minimo concurreert dus met de GARDENA smart SILENO city Set 300 en 500, die ook app-besturing bieden.

De Bluetooth-app moet een eenvoudige menunavigatie hebben en de robotmaaier moet eenvoudig te installeren zijn met behulp van de setup-wizard. Op de robotmaaier zelf kunnen slechts enkele basisinstellingen worden uitgevoerd. Voor al het andere, zoals het instellen van maaitijden, heeft de eigenaar een smartphone of tablet nodig. Een internetverbinding is niet nodig.

Eigenaren van SILENO city & life modellen kunnen zich ook verheugen op de nieuwe app – vanaf 2021 zullen ze ook hun robotmaaiers kunnen bedienen met de nieuwe app. De enige uitzonderingen hierop zijn de smart modellen, waarmee verschillende slimme GARDENA tuinproducten intelligent met elkaar verbonden kunnen worden via WLAN. Dit zal niet mogelijk zijn met de standaard minimo uitvoering.

Technische gegevens en prijzen

 • aanbevolen voor gazons tot 250 m² / 500 m²
 • Lithium-ionenbatterij: 18 V/2.1 Ah
 • SensorCut-systeem: maait gelijkmatig en zonder strepen
 • CorridorCut: gericht maaien van smalle doorgangen en dode uiteinden
 • bijzonder stil
 • weersonafhankelijke werking
 • eenvoudig te programmeren via de GARDENA Bluetooth® App
 • maaihoogteverstelling 2 tot 5 cm
 • Reiniging van het apparaat met tuinslang mogelijk

Gardena SILENO minimo 250

Pros

 • +Goedkope uitvoering
 • +Prijs/Kwaliteit
 • +Slechts 59 decibel

Cons

 • -Misschien niet de "beste" uitvoering
 • -Bluetooth
Koop Nu Coolblue.nl
Related posts
Nieuws

OfficeCube biedt verwarmde kantoorkubussen voor in de tuin

2 Mins read
Nadat de Amerikaanse kantoormeubelfabrikant Autonomous in oktober 2020 zijn Zen Work Pod presenteerde, en waar wij al over hebben geschreven, volgt nu…
Nieuws

Broeden van vogels, verstoord door licht en geluid

2 Mins read
De nachtelijke verlichting in onze steden verstoort het natuurlijke gedrag van veel vogelsoorten. Als gevolg daarvan lijdt vooral de voortplanting eronder, zodat…
Nieuws

Oude geneeskrachtige planten zouden nuttig kunnen zijn tegen het coronavirus

2 Mins read
Mensen zijn al heel lang afhankelijk van de genezende werking van planten bij verkoudheid of griep – of het nu gaat om…

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.