Kunstgras voor de tuin populairder dan ooit

Wie in zijn omgeving om zich heen kijkt en het nieuws volgt, kan het niet ontkennen: Het gebruik van kunstgras in de tuin, op de sportvelden van de plaatselijke sportclub of op het balkon is in ons land bijzonder populair geworden

Steeds meer particulieren, ondernemers en zelfs overheidsinstellingen kiezen voor kunstgras in hun tuin of op hun terras. Maar waarom is kunstgras zo wijd verbreid?

In dit artikel leggen we uit wat kunstgras zo bijzonder maakt. In elk geval zijn er genoeg argumenten om te besluiten van natuurgras over te stappen op kunstgras of nepgras!

Kunstgras is het duurzaamste gras op de markt

Een van de belangrijkste redenen voor de huidige stormloop naar kunstgras is de duurzaamheid ervan. Zoek je een kunstgras dat lang meegaat en bestand is tegen vele omstandigheden (bv. weer, spelende kinderen of zwaar tuinmeubilair)? Dan is kunstgras een van de slimste keuzes die je kunt maken.

Gemiddeld gaan kunstgrasmatten van goede kwaliteit minstens 25 jaar mee bij normaal, verantwoord gebruik. Als je ervoor kiest kunstgras in je tuin aan te leggen, hoef je je jarenlang geen zorgen te maken over je gazon.

Is dat niet leuk?

Het onderhoud van een kunstgazon of een sportveld met kunstgras is geen sinecure

Kunstgras kiezen garandeert niet alleen duurzaamheid en een lange levensduur, maar ook dat je nauwelijks tijd hoeft te besteden aan het onderhoud van je gazon, sportveld of balkonvlonder van dit soort kunstgras

Allerlei onderhoudsmaatregelen die voor natuurgras nodig zijn, zijn niet nodig als je kunstgras kiest. Bijvoorbeeld, de grasmat bemesten, water geven in de zomer, verticuteren en, natuurlijk, het gazon regelmatig maaien.

Als je besluit een kunstgazon te kopen, ben je verlost van dit soms intensieve onderhoudswerk. En dat bespaart natuurlijk veel tijd!

Een garantie voor een altijd heldergroen gazon

Het mooie van kunstgrasvelden, of ze nu in je tuin liggen of op het voetbalveld van je sportclub, is dat deze matten altijd mooi helder groen blijven. Als je kunstgras kiest, kun je er zeker van zijn dat je gazon niet kaal en bruin wordt. Opnieuw zaaien en regelmatig water geven zijn dus niet nodig. Dit komt ook doordat kunstgras UV-bestendig en slijtvast is.

Zelf kunstgras leggen is gemakkelijk

Het goede van kunstgras is dat het betaalbaar is, zelfs voor mensen met een gemiddelde portemonnee.

Dus iedereen met een gemiddeld inkomen kan kunstgras kopen. Het wordt nog betaalbaarder als je besluit de kunstgrasrollen zelf te installeren. Gelukkig is dit vrij gemakkelijk en snel te doen!

Bevalt dit artikel?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.