Het effect van vloertegels in het appartement en de tuin

vloertegels

Wie een nieuw huis bouwt of een bestaand huis uitbreidt, een appartement of een terras in de tuin renoveert, staat altijd voor de vraag naar de juiste verdieping. De gebruikelijke varianten van een vloer zijn parket, tegels, kurk, laminaat of (binnenshuis) heel normaal tapijt, waarbij er ook veel kwaliteiten en variaties zijn.

Wie kiest voor robuustheid en onderhoudsvriendelijkheid, komt echter niet voorbij aan de tegel- of terrasborden. Ze zijn bestand tegen vocht, vuil en zelfs vorst.

Voordelen van tegelvloeren

Niemand kent de voordelen van tegels beter dan degenen die de vloer van een appartement of in de tuin moeten schoonmaken. Binnenshuis zijn het meestal de vrouwen en buiten of in de tuin zijn het vaak de mannen die de vloer schoonmaken.

Met een ongeëvenaarde combinatie van stijl en functionaliteit zijn keramische tegelvloeren de beste keuze voor woningen. De tegels zijn vaak gemaakt van mooie, duurzame materialen en dragen bij aan de stijlvolle, moderne inrichting van de leefruimtes.

Enkele van de voordelen van de tegel zijn:

  • Eenvoudig onderhoud – of je nu een glas sinaasappelsap in je keuken morst of je mondwatercontainer in je badkamer omver duwt, tegelvloeren zijn eenvoudig te reinigen. Meestal doet een eenvoudig nat washandje het wel. Krassen en andere vlekken zijn ook gemakkelijk te verwijderen.
  • Ultieme duurzaamheid – Tegels, oorspronkelijk geadopteerd door de oude Romeinen, zijn eeuwenlang vooral gebruikt voor hun vermogen om de tand des tijds te doorstaan. Tegels hebben het enorme vermogen om vlekken en slijtage te weerstaan.
  • Modieus – Tegels passen bij elke look die je wilt in je huis. Ze kunnen uw keuken ook laten lijken op een hedendaags meesterwerk dat geschikt is voor ervaren koks.

Tegels en het binnenklimaat

Tegels hebben een uitstekende opslag en warmtegeleiding, waardoor ze de ideale vloerbedekking zijn voor vloerverwarming. Tegels verdelen de warmte gelijkmatig en zorgen zo voor minder luchtcirculatie in de ruimte. Deze verminderde luchtcirculatie verbetert de gezondheid van het huis aanzienlijk. Naast deze voordelen zorgen tegels voor een goed binnenklimaat op elk moment van het jaar. Tegels slaan zonne-energie op, zodat de verwarmingskosten kunnen worden verlaagd en ze zorgen in de zomer voor een aangename verkoeling.

Creëer meer gezond wonen in je eigen vier muren met tegels.

De tegel als warmtegeleider

Als optimale warmtegeleider verbeteren tegels het rendement van vloerverwarmingssystemen! Vooral in de nieuwbouwsector kiest bijna 70% van de gebouweigenaren voor vloerverwarming of ook voor paneelverwarmingssystemen, die een hoog woon- en verwarmingscomfort bieden en bovendien zeer energiezuinig zijn.

Moderne paneelverwarmingssystemen bieden tal van voordelen op het gebied van wooncomfort. Niet alle vloerbedekkingen zijn echter even geschikt als vloerbedekking voor vloerverwarming. Als een van de meest efficiënte warmtegeleiders zijn tegels de ideale bedekking voor vloerverwarming.

Samenvatting van de voordelen

  • Tegels zijn gemakkelijk te reinigen
  • Tegels zijn duurzaam en robuust
  • Tegels zijn grondstofvriendelijk, vervuilingsvrij en recyclebaar
  • Tegels dragen bij aan een gezond binnenklimaat
  • Tegels zijn goed voor allergiepatiënten
  • Tegels zijn een goede warmtegeleider (aanbevolen voor vloerverwarming)

Reparatie van gebroken tegels

Gebroken tegels laten de indruk achter dat uw huis niet goed wordt onderhouden en dat er een struikelgevaar op de vloer bestaat. Tegelreparatie hoeft niet altijd gemakkelijk te zijn. Innovatieve ideeën voor het repareren van gebroken tegels kunnen textuur, kleur of drama toevoegen aan een ruimte, waardoor het visueel interessanter wordt. Subtiele reparaties kunnen ertoe leiden dat een betegelde structuur zijn oorspronkelijke uiterlijk behoudt zonder de gebreken die worden veroorzaakt door een gescheurd of afgebladderd oppervlak.

Het bedekken van kleine gebreken met verf

Het schilderen van een gescheurde of gescheurde tegel is een goedkope en eenvoudige oplossing. Meng tegelvuller met een bijpassende kleur en veeg het over de scheurlijn, laat het drogen en veeg het af met een vochtige doek.

Breng een blanke laag aan voor een glanzende afwerking. Creëer een kleurrijk nieuw ontwerp door gebruik te maken van contrasterende kleuren. Voeg bijvoorbeeld limoengroen toe aan de tegelvuller om een edgy, abstracte look te creëren op witte tegels. Gebruik een klein penseel met een puntje om limoengroene “scheurtjes” op de andere tegels te tekenen, of creëer een ontwerp dat de lijnen van de scheur camoufleert.

Vervangen van de gebroken tegel

Het uitsnijden van een gebroken tegel en het plaatsen van een gelijkaardige vervanger kan u helpen om de originele esthetiek van een betegelde kamer te behouden. Omgekeerd biedt het verwijderen van gebroken tegels ook de mogelijkheid om een nieuwe look te creëren door een nieuwe tegel met een andere kleur of een ander patroon te installeren. Vervang bijvoorbeeld een leistenen tegel door een decoratieve accenttegel zoals gegaufreerd koper om visuele interesse toe te voegen. U kunt ook een esthetisch aantrekkelijk ontwerp maken door gebroken tegels te verwijderen en kleurrijke tegelstukken in een mozaïekpatroon op hun plaats te leggen.

Gebruik stickers speciaal voor tegels

Tegelstickers of tegeltatoeages hechten zich aan een tegeloppervlak en geven monochrome tegels een visueel kenmerk dat opvalt. U kunt deze stickers ook gebruiken om tegelfouten – scheuren, chips, kuilen – te bedekken. Maak een decoratieve rand of afbeelding met themaklevers om lelijke tegels te verbergen. Breng bijvoorbeeld een sticker met een bloemmotief aan op een gebrekkige tegel en creëer een decoratief patroon door op elke andere tegel een sticker aan te brengen. Deze zijn het beste voor wand- of rugspattegels die geen directe slijtage vertonen.

Het bedekken van tegels werkt ook

Bedek grote gebieden van gebroken tegel met faux tegels om de kosten van het vervangen van originele tegels te verminderen. Deze zijn ideaal voor het verbergen van keukenruiten die bezaaid zijn met gebroken tegels. Deze goedkope plastic tegels zijn ontworpen in echt metaal-look – koper, aluminium, brons en andere decoratieve ontwerpen. U kunt ze snijden om grote delen van de beschadigde tegel te plaatsen en ze eenvoudig met plakband of dubbelzijdige tape te installeren.

Bevalt dit artikel?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.