Luxe huis: 13 onmisbare opties voor uw favoriete paleis

Wat is luxe? Is het het gevoel van welzijn of de inrichting? Zeker een combinatie van beide, maar het basiskader voor de luxe woning – meubilair, kamerindeling, accessoires – moet eerst goed zijn.

Wonen in luxe: 13 tips voor een perfecte inrichting en aankleding

Of iets al dan niet als luxe wordt ervaren, hangt samen met de zelfperceptie van elk individu. Het is merkbaar dat luxe meestal verband houdt met wonen. De basis voor een luxewoning wordt gelegd tijdens het bouwproces, en de inrichting is de kers op de taart.

Een luxewoning wordt meestal omschreven als comfortabel, ruim, uniek en exclusief. De laatste tijd wordt het ook wel ecologisch genoemd, omdat ecologisch bouwen steeds belangrijker wordt, maar nog steeds als luxe wordt beschouwd. De volgende kenmerken zijn bijzonder gewild in een luxewoning:

Bubbelbad buiten

Wat is er heerlijker dan na een dag hard werken te relaxen in een prachtige hot tub buiten? Het warme, stromende water, dat in zachte of sterkere bubbels opstijgt en een heerlijk gevoel van welzijn geeft, ontspant lichaam en geest.

Dankzij het warme water is de buitenwhirlpool niet alleen een zegen in de zomer, maar kan hij ook in de koelere seizoenen worden gebruikt. Alleen of met z’n tweeën, ’s morgens vroeg voor het werk of ’s avonds aan het eind van de dag: zo’n buitenbubbelbad is pure luxe en niet zelden een onderdeel van de uitrusting, ten gunste waarvan andere zaken tijdens de bouw opzij worden gezet.

Luxe in de keuken

In veel huishoudens is de keuken de plaats waar de bewoners de meeste tijd doorbrengen. Het is de plaats waar mensen samenkomen met familie of vrienden, samen koken, de dag afsluiten met een goed gesprek en een glas wijn, of zich overgeven aan hun gezamenlijke kookhobby.

Het is trouwens een echte luxe om de tijd te nemen om zelf te koken in plaats van iemand voor je te laten koken! Ook bij de inrichting van de keuken moet er rekening mee worden gehouden dat dit de plaats is waar de gemeenschap zich bevindt. Zoveel mogelijk ruimte, een rondom toegankelijk kookeiland, een bar met krukken en een aparte eethoek zijn allemaal aspecten van een luxe keuken.

Daarnaast zijn er ook werkbladen van hoge kwaliteit, waartoe niet alleen marmer, maar ook glas wordt gerekend. Lakfronten, exclusieve armaturen, hoogwaardige apparatuur van Duitse merkfabrikanten en een wijn-temperatuur-regelkast horen allemaal bij de luxe keuken in een luxe huis.

Wellness in de badkamer

De badkamer is ook een plaats waar we de dag willen eindigen. In alle rust onder de douche staan, genieten van de stort- of massagedouche, eventueel met gebruik van de bubbel- of veerfunctie. Of lekker liggen in de grote badkuip, die natuurlijk rondom planken heeft en een plek om je hoofd op een comfortabel kussen te laten rusten.

Bijzondere luxe vindt men in de badkamer wanneer de badkamermeubels en badkamerkasten extra functies hebben en bijvoorbeeld verwarming of verlichting inbouwen. Het luxe appartement is compleet als er ook een sauna aan de badkamer is verbonden, waarbij deze ook apart in de woning bereikbaar kan zijn en zich bijvoorbeeld in de kelder naast de fitnessruimte of op zolder naast het dakterras bevindt.

De sauna moet uiteraard plaats bieden aan minstens twee en liefst meer personen en van zeer hoge kwaliteit zijn om zo lang mogelijk van deze luxe te kunnen genieten. Belangrijk: Interieurontwerpers en woningbouwers moeten zich bij de inrichting van de badkamer laten leiden door de behoeften van de bewoners.

De nieuwste beveiligingstechnologie in het luxe appartement

Inbrekers gaan er snel van uit dat er veel in het luxe huis is dat de moeite waard is om mee te nemen. Het is niet altijd contant geld, vooral omdat veel huiseigenaren hun luxewoning op krediet financieren en zich 25 of 30 jaar lang in de schulden steken voor een droomhuis. Maar ook de high-end elektronische gadgets, wandkunst, sieraden en accessoires kunnen de moeite waard zijn!

Zelfs als deze er niet zijn, is het nog steeds belangrijk om potentiële inbrekers af te weren. U wilt niet dat ze in de eerste plaats het huis binnenkomen, dus het perfecte luxe huis bevat de nieuwste beveiligingstechnologie. Bewakingscamera’s die ook videobeelden opnemen, intelligente alarmsystemen op alle deuren en ramen, eventueel een online verbinding met een beveiligingsbedrijf dat wordt gewaarschuwd in geval van een ongewoon voorval.

Verschillende beveiligingsbedrijven bieden uitgebreide consultaties voor eigenaars van luxewoningen en vinden op maat gemaakte beveiligingsoplossingen. Niet alles is geschikt voor elk huis.

Kleedkamer

Deze luxe kunnen veel bewoners van kleinere appartementen, die op het eerste gezicht niet als luxeappartement zouden worden herkend, zich tegenwoordig veroorloven. Maar de werkelijke luxe kleedkamer kan meer bieden dan alleen kasten voor alle kleren of worden beschouwd als een grote inloopkast.

Een kleedkamer – liefst nog apart voor hem en haar – moet groot en luchtig zijn. Het heeft goede verlichting nodig die het daglicht nabootst. In het beste geval komt er daglicht door een groot raam, zodat kleding in dezelfde ruimte kan worden gepast.

Riemen en dassen, polshorloges en handtassen, juwelen en sjaals worden in aparte dozen of vakken onder glas geplaatst, zodat er altijd een perfect overzicht is van alles wat aanwezig is (of nog ontbreekt!).

Smart Home-functies

Een luxewoning heeft natuurlijk de meest geavanceerde smart home-functies nodig. De garagedeur gaat op tijd open, zodat u niet uit de auto hoeft te stappen. Alexa of Siri zet de gewenste muziek op, doet verslag van het weer of kondigt nieuw nieuws aan.

Alles wordt geregeld in het slimme huis, zelfs de rolluiken gaan op een bepaalde tijd naar beneden, de airconditioning wordt aangezet en de verwarming wordt geactiveerd, zodat het lekker warm is wanneer u thuiskomt. Zelfs de oven is uitgerust met de Smart Home-functie en schakelt zichzelf in volgens zijn voorprogrammering. Kom thuis, het is warm, het eten is klaar, het bubbelbad wacht: Dat is luxe!

Wat managers wel belangrijk vinden, is dat de glimlach aan tafel niet afkomstig is van een smart-home robo-girl, maar van vlees en bloed.

Uw eigen e-laadstation

Het laadstation of de wallbox in huis is een aangename dagelijkse verademing – en zorgt voor een stroomtechnisch bijtanken zonder wachttijden. Bovendien kan de eventueel zelf opgewekte elektriciteit van het zonnesysteem hier zinvol en kostenbesparend worden gebruikt. Geen indicator van luxe, maar een verstandige investering als je niet elke cent vijf keer hoeft om te draaien.

Hoewel de actieradius van moderne e-voertuigen steeds groter wordt, is 400 km natuurlijk snel bereikt. Als u dan niet altijd naar het e-tankstation in de stad wilt rijden, heeft u uw eigen wallbox en tankstation in uw luxe woning!

Gewoon ’s nachts opladen, de auto uitrusten met de volgende routeplanning via smartphone en de volgende dag weer wegrijden. Geen lange afstanden en altijd aankomen waar de reis heen moet: In het luxe appartement is zelfs een eigen e-laadstation met smart home functies van het voertuig geen utopie.

XXL ramen en panoramisch uitzicht

Grote ramen zijn een teken van luxe. De reden: ramen zijn duur en kunnen bovendien koudebruggen worden als ze van slechte kwaliteit zijn. Dit betekent dat u moet investeren in hoge kwaliteit. Met een overeenkomstig raamoppervlak, kan dit behoorlijk duur worden!

XXL-ramen zijn dus nog steeds een teken van luxe, maar moeten eigenlijk als een noodzaak worden gezien. Want ze zijn niet alleen nodig voor het geweldige panoramische uitzicht, waarmee veel verkopers van luxe eigendommen adverteren. Zij verbeteren ook het woongevoel in huis, vooral omdat daglicht noodzakelijk is voor de afgifte van serotonine en de aanmaak van vitamine D.

Massief houten meubelen voor de luxe woning

Meubelen van hout drukken in de eerste plaats een op waarden gerichte manier van denken uit. Meubelen van massief hout zijn niet in de eerste plaats luxeproducten, maar gewoon meubelen van hoge kwaliteit. De prijs brengt het een beetje dichter bij luxe. Oud hout speelt met lieflijkheid. Dit suggereert op zijn beurt een vleugje rijkdom dat velen als luxe zullen opvatten. Dus als u luxe als een kernstatement in uw huis wilt bestendigen, dan kunt u met dit klavier spelen. Maar let op: het mag niet te veel zijn. Een minnaar zal alleen geselecteerde stukken in zijn huis en luxe huis brengen

Meubilair is ook een indicatie van luxe. Veel meubelfabrikanten vertrouwen op de goedkope constructiemethode met MDF. Iedereen die wel eens een kast van MDF heeft gemonteerd en gedemonteerd, zal hebben gemerkt hoe snel geboorde gaten kunnen uitbreken en welke schade kan ontstaan als de schroef vastloopt.

Meubelen van massief hout zijn veel duurzamer en van een hogere kwaliteit. Ze verspreiden de onmiskenbare geur van vers hout en ruiken niet naar vernis of giftige verf. Massief houten meubelen horen thuis in een luxe woning en zijn zelfs speciaal aangepast aan individuele kamers en woonwensen verkrijgbaar.

Op maat gemaakte meubels hoeven niet per se duurder te zijn dan kant-en-klare meubels. Een vergelijking is de moeite waard! Ideeën voor de inrichting worden geboden door sjablonen van andere luxe huizen, waarbij deze sjablonen kunnen uitgroeien tot nieuwe, individuele meubels.

Open ruimtes

In een luxewoning draait alles om ruimte, open kamers en veel licht. De keuken en de eetkamer zijn met elkaar verbonden, maar niet meer door een luikje in de muur. De eetkamer is een eigen ruimte in de keuken geworden, alleen visueel gescheiden.

De woonkamer doet hier ook graag aan mee. De enige afscheidingen zijn de kinderkamer, de slaapkamer, de studeerkamer en de fitnessruimte. De gangen zijn ook vol ruimte en overstroomd met licht. Een grote trap met galerij op de bovenverdieping is ook het kenmerk van een luxe appartement.

Open haard

De open haard is een zeer mooi accessoire in een luxe huis – en in elk ander huis ook. Een kwestie van stijl is het ontwerp. Wilt u een aparte open haard kamer creëren? Alleen goede vrienden worden hier uitgenodigd. Wil men een zeer moderne stijl doorvoeren zoals op deze foto te zien is? Of heeft een open haard kamer niet een vleugje Agatha Christie, wat meer een Britse sfeer zou afdwingen?

De knetterende open haard is niet te missen! Het geeft een behaaglijk gevoel van warmte in de winter door er alleen maar naar te kijken. Liefhebbers vinden het hier net zo gezellig als het hele gezin.

Last but not least is het verlangen naar een eigen haard zeker het resultaat van praktische overwegingen, want met het oog op de stijgende stookprijzen is het niet meer dan normaal om naar een goedkopere optie te zoeken. In dit opzicht is de open haard een beetje een luxe, maar een luxueuze noodzaak die in geen enkel huis mag ontbreken.

Bibliotheekkamer

Een bibliotheek is een ruimte, waarin men in de eerste plaats ongestoord zijn gedachten kan verzetten. Of u nu uw boeken wilt doorbladeren of wilt genieten van een kopje goede thee is aan u. Voor velen die zich deze kleine monetaire vrijheid niet veroorloven, lijkt dit zelfrespecterende gedrag een luxe. Als u uw huis wilt opwaarderen tot een luxewoning, is een bibliotheekkamer een trefzekere manier om de statussensor van veel bezoekers te raken. Maar het kost alleen moed en geen fortuin..

Het is inderdaad een luxe om een eigen kamer te hebben voor je boeken. Dit is natuurlijk alleen de moeite waard als er ook een boekenwurm in huis woont of als er uit erfenis of om professionele redenen talrijke boeken beschikbaar zijn. Niets is triester om naar te kijken in een huis dan een bibliotheek die gewoon gapend leeg is.

Om redenen van ruimte kan de bibliotheek ook met de studeerkamer worden gecombineerd en lijkt dan op het idee van de oude kantoren van eerbiedwaardige raadsleden van weleer: een groot, zwaar bureau van massief hout in het midden, de donkere wanden tot aan het plafond gevuld met boeken.

Een paar accessoires verlevendigen de kamer. Het belangrijkste hier is dat er wel daglicht in de bibliotheek stroomt om te studeren, maar dat er geen zon direct op de boeken schijnt.

Luxe tuin

De tuin van een luxe huis – is ook een kwestie van stijl. De omheining met stenen muur en smeedijzer documenteert oud eigendom. Uitgestrekte lanen getuigen van planningsknowhow en inzicht in de schoonheid van de natuur. Een oversized gazebo in het midden van de tuin of een oversized vijver onthullen de parvenu. Nu is dit mijn persoonlijke mening, maar u kunt er rekening mee houden bij het plannen van het ontwerp in en rond uw luxe huis. Het is zeker geen vergissing

Bij een echt luxe huis hoort natuurlijk de tuin. Deze kan door een professional worden aangelegd, maar ook eigenaars met groene vingers kunnen hun luxe tuin zelf ontwerpen. Daarbij is het belangrijk een bepaald motto aan te houden, want het is geen overbodige luxe om alles wild te laten groeien.

Er mag dan wel een weide met wilde bloemen zijn, maar de tuin moet een herkenbare structuur hebben. Of de tuin wordt aangelegd naar het voorbeeld van Aziatische tuinen of een wellness-tuin met een whirlpool, zwembad en barbecueplaats, hangt af van de voorkeur van de eigenaar. Vooral in de tuin is het herkenbaar dat luxe door iedereen anders wordt geïnterpreteerd.

Belangrijk is in ieder geval regelmatig onderhoud, dat, als de zelf geen tijd of zin voor hebt, door een professioneel bedrijf kan worden uitgevoerd.

Tja, geld moet rollen toch?

Bevalt dit artikel?

Klik op de sterren om dit artikel te beoordelen.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.